Sajam Priroda, lov, ribolov, turizam

24. Međunarodni sajam PRIRODA, LOV, RIBOLOV, TURIZAM održati će se u Varaždinu od 11. do 13. listopada 2019. u varaždinskoj Areni uz Dravu.

Ova tradicionalna varaždinska manifestacija najveća je godišnja priredba vezana uz lov i ribolov u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe. Na gotovo 2.000 m2 uređenih izložbenih prostora predstavilja se 100-tinjak izlagača iz Hrvatske, ali i drugih zemalja (Slovenija, Mađarska, Austrija, Njemačka, Češka, Slovačka, Rumunjska).

Program izlaganja je prije svega oprema za lov, ribolov i boravak u prirodi. Uz navedeno, predstavljaju se i subjekti iz turizma te obiteljska poljoprivredna gospodarstva i proizvođači hrane i pića.
Uz izlagački, Sajam prati i bogat zabavno-edukativni program. Neki od sadržaja za kojima vlada veliki interes su postali tradicionalni pa se tako svake godine može razgledati preparirana divljač – postav Lovačkog muzeja Hrvatskog lovačkog saveza te uvijek interesantna izložba gljiva koju zadnjih nekoliko godina priprema Gljivarsko društvo Smrčak iz Čakovca. Također, unazad četiri godine, veliku edukativnu izložbu postavlja i Zagrebački Zoološki vrt. Preparirane ribe priprema tvrtka Interland iz Varaždina. Lovački psi uvijek plijene pažnju posjetitelja pa je i prošle godine bilo tako na reviji pasa lovačkih pasmina. Ptice grabljivice i velika sova ušara već su postale zaštitini znak ovog Sajma.  Uz spomenuto, neizostavne su i kulinarske prezentacije koje nam svake godine priprema TZ Koprivničko-križevačke županije, a sajam prate i stručna predavanja kao i dislocirani sadržaji poput lovačkog kupa koji se odvija u Ljubeščici.

Uz izložbeni prostor u dvorani, Sajam se odvija i u ugostiteljskom šatoru uz dvoranu. Tamo svi koji vole dobro pojesti i popiti mogu pronaći nešto za sebe, od lovačkog gulaša do šarana na rašljama i raznih specijaliteta, dok glazbeni program uvijek pridonosi pravom sajamskom ugođaju.

Dodatne informacije te uvjeti izlaganja biti će objavljeni u lipnju.